Umettelig behov for mat og vin

I følge en undersøkelse blant 1500 av lesere av aperitif.no er det fortsatt stor interesse for å lære mer om mat og drikke.

Det illustreres veldig godt av at Apéritif i løpet av de siste 12 måneder har hatt nærmere 5000 deltakere på sine populære mat- og vinkurs. Dermed befester Apéritif seg som Norges største arrangør av denne type kurs.

Det er all grunn til å tro at interessen for Apéritifs kurs vil fortsette med uforminsket kraft. 7 av 10 lesere ønsker nemlig mer lærdom om vin, og 6 av 10 ønsker mer kunnskap om mat. Men først og fremst søkes kunnskapen gjennom nettstedets øvrige tjenester.

3 av 10 brukere er innom minst aperitif.no én gang om dagen.

Lojale brukere

Vi snakker derfor om veldig lojale brukere. Hver uke sender vi ut 320.000 nyhetsbrev til leserne. En tjeneste som hjelper leserne å holde seg oppdatert om den store mengden nytt stoff som ukentlig publiseres på nettstedet.

Dagens rett og ukens vin er de mest populære tjenestene på aperitif.no. Vinanbefalinger er det flest lesere (50 %) ønsker mer av. Men også matoppskrifter er lesestoff som fenger. Det samme gjelder stoff om hvordan den gode maten blir til.

Kjøpekraftige kvinner

Ikke overraskende er høytlønnede og velutdannede mer opptatt av mat og drikke enn resten. Og 8 av 10 som bor sammen med andre legger vekt på det som spises og drikkes, mot bare 2 av 10 single, om vi legger aperitif.nos lesere til grunn. 41 prosent av aperitif.nos lesere bor i topersonshusholdinger. Kjerneleserne er ellers kvinner mellom 30 og 60 år.

Den økte interessen for mat og vin bekreftes av en undersøkelse Vinmonopolet har gjort blant sine kunder (TNS Gallup). Her ønsker 7 av 10 å lære mer om mat og vin i kombinasjon, noe som er en av grunnsteinene i konseptet til aperitif.no. Blant kokebokens flere enn 5200 oppskrifter har så mange som 80 prosent drikkeforslag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s