Alliance Venture og Plastilin inn som aktive eiere i Pan Media Group

LogoNyhetsmelding 20. mai 2014

Pan Media Group overtar virksomhetene Pageplanner, TV 8 og Video Workshop. Samtidig skyter investeringsselskapene Alliance Venture og Plastilin inn frisk kapital i Pan Media Group. Overtagelsene skaper ny bredde og styrker fundamentet for å nå vår ”full service” ambisjon sier adm.dir i Pan Media Group Espen Thorsby. Samtidig får vi nye profesjonelle eiere inn i virksomheten som tilfører kompetanse, nettverk og kapital fortsetter Thorsby.
Erling Maartmann Moe i Alliance Venture sier Pan Media Groups strategi og forretningsplan er spennende og annerledes. Stadig flere merkvarer trapper ned på tradisjonell annonsering til fordel for såkalt content marketing med egne medieprodukter. Her er Pan Media Group er strategisk godt plassert med et betydelig vekstpotensial, og bygger en plattform for å betjene kunder i alle kanaler, der Pageplanner nå inngår som en viktig komponent..

Petter Gudmundseth i investeringsselskapet Plastilin forteller at de i lengre tid har jobbet med å finne en ny industriell eier for TV8. TV8 leverer kortreiste nyheter og underholdning i lineære TV kanaler og har det siste året satset tyngre på publisering i digitale kanaler. Pan Media Group vil med sin kompetanse videreutvikle TV8 og styrke deres posisjon i det digitale medielandskapet. Med sin raske vekst har Pan Media Group allerede etablert seg som en solid aktør på digitalt innhold, noe som passer godt inn i Plastilins investeringsfilosofi. Derfor investerer vi i tillegg direkte i Pan Media Group og går inn som en aktiv medeier, understreker Gudmundseth.

Både Alliance Venture og Plastilin går inn i styret i Pan Media Group.

Pan Media Groups ambisjon er å tilby et komplett sett av digitale medietjenester som gjør gamle og mye medieaktører konkurransedyktige og kostnadseffektive i en multikanal fremtid sier Thorsby. Å oppnå suksess med eget innhold er komplekst og kostbart. Skala er helt nødvendig. Veldig få er i stand til bygge nødvendig skala på egenhånd sier Thorsby.

Mye av den kompetansen og infrastrukturen vi trenger for å bygge Pan Media Group finnes. Vår strategi er derfor å sette sammen kompletterende mediemiljøer og medieteknologi slik at våre kunder kan få levert både innhold, medieteknologi, og driftstjenester ett sted sier han. Når vi snakker om drift mener vi både redaksjonell og kommersiell drift understreker han.

Thorsby sier videre at de forbereder en litt større emisjon for å finansiere videre vekst. Vi har flere spennende vekstprosjekter på agendaen, men vi trenger mer kapital for å gjennomføre dem opplyser han. Markedspotensialet er enormt både i Norge og utlandet. Samtidig er det få andre medieselskaper med vekstfokus om dagen. Vi opplever oss derfor som unike og håper det vil være med på å tiltrekke oss kapital avslutter han.

Se også http://www.kampanje.com/medier/article7371552.ece

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s